Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


GTA Vice City

2011.07.27

Triler:

A Grand Theft Auto: Vice City a Rockstar Games Grand Theft Auto videojáték-sorozatának ötödik, és második teljesen 3D-s része. A története 1986-ban, Vice City-ben játszódik, mely Miami városán alapul.A játék egy Miamira nagy vonalakban hasonlító fiktív városban, Vice City-ben játszódik. A város két nagy szigetből áll, melyek között három kisebb helyezkedik el.

Gépigény:

CPU: 800 Mhz

RAM: 128 MB

VGA:  32 MB video card with DirectX 9.0

DX: n.a

OS: Windows 98, 2000, XP  (nekem 7-en elment)

HDD: 1 Gb

HANG: Sound Card with DirectX 9.0 compatible

ODD:  8x Speed

HÁLÓZAT: 128kb/s

Történet:

A játék főszereplője a börtönből frissen szabadult Tommy Vercetti, aki Liberty City-ből a Forelli család utasítására utazik délre, hogy új üzleteket bonyolítson le. Első komoly feladata, hogy átvegyen egy nagyobb adag kokaint, ám az üzlet kudarcba fullad. Fegyveresek ütnek rajta a találkozón, és hirtelen fontosabbnak tűnik Tommy számára, ha a pénz és a kokain helyett az életét menti. Miután elmondja a baklövését Sonny Forellinek, megbízója óriási haragra gerjed. Tommynak két választási lehetősége van: vagy visszafizeti az elvesztett pénzt, vagy meghal. Később megpróbálja kideríteni, hogy ki lehet a felelős ezért a fiaskóért, még mielőtt megérkezik a Forelli család vezetője északról.

Tommy Vercetti először párszáz dollárokért piszkos kis ügyeket vállal el. Taxisofőrködik, pizzát hord ki, rendőrködik, (és még mentőautós feladatokat is elvállalhat!) majd megismerkedik a város rossz arcú bűnözőivel és egyre jobban belekeveredik a dolgokba. Liberty City-hez hasonlóan itt is szép lassan a helyi maffiabandák kereszttüzében találja magát. A feladatok egyre veszélyesebbek, s nem egyszer okoz barátunk nagyobb galibákat, bandaháborúkat megmozdulásaival. Egyszer a haitik, egyszer a kubaiak, illetve mikor kinek az oldalán bukkan fel Tommy, nem számít semmi, csak hogy a pénzt megkapja érte.

Kalandjai során a korábbiakkal ellentétben nem csak ellenségei, hanem barátai is akadnak, mint például az afro-amerikai Lance Vance, akinek az életét többször is megmenti, és néha közösen indulnak vadászatra.

A sikeres akciók után Tommy egyre jobb anyagi körülmények között leledzik, megteheti, hogy a hotelszoba után kisebb apartmanokat, majd egész lakosztályokat vásárol magának a város különböző pontjain. A piti bűnözőből szép lassan maffiavezér lesz, aki attól függetlenül, hogy a kezében van a fél város, még mindig szereti saját maga elvégezni a fontosabb munkákat.

Érdekességként megjegyzendő, hogy a játék több ponton is merít ötleteket, helyszíneket (némelyiket egy az egyben átvéve) a szintén Miami-ban, a nyolcvanas évek elején játszódó A sebhelyesarcú c. filmből. Rengeteg párhuzam van Tommy Vercetti, és az előbb említett film főhőse, Tony Montana sorsának alakulásában. Először jelentéktelen gengszterként kezdik, majd az alvilág királyaként fejezik be karrierjüket. Emellett a játékbeli drogbáró, Ricardo Diaz palotája teljesen azonos a Montana-rezidenciával. Az egyik küldetés pedig dettó-ugyanaz a Sebhelyesarcúban látott híres lépcsős jelenet.